Het barbecue seizoen is weer begonnen en daarom houden wij zondag 29 mei 2016 een BBQ demonstratie! Onze BBQ chef geeft tips& tricks en maakt heerlijke hapjes klaar.
Wij hebben alvast wat BBQ tips op een rijtje gezet.
BBQ aanmaken
- Houtskool of briketten? Houtskool wordt heter, maar brand snel op. Briketten zijn perfect voor lang BBQen op lagere temperaturen en bij het roken.
- Gebruik aanmaakblokjes, het liefst zonder wasbenzine of kerosine, omdat deze stoffen stinken en de geur en smaak van deze stoffen ook in het vlees gaat zitten.
- Leg een laag briketten of houtskool in de barbecue en doe de aanmaakblokjes (2-3 voor een kleine BBQ) in het midden. Duw ze goed naar beneden.
- Steek de blokjes aan en als ze goed branden kun je de houtskool of briketten op en rond de vlammen leggen, zodat je een torentje maakt.
- Wacht 15 tot 20 minuten voor je begint met barbecueën.
Heeft u nog vragen over het aanmaken van uw BBQ? Kom gerust eens langs in ons tuincentrum in Dendermonde.
Elektrische of gas barbecue
Bij een gasbarbecue opent u eerst de deksel, draait u de gasfles open (zorg dat deze goed is aangesloten!) en gebruik de regelknop en ontsteking om de barbecue aan te zetten en de temperatuur in te stellen.
Bij een elektrische barbecue hoeft u alleen de stekker in het stopcontact te steken en de temperatuurregelaar op de hoogste stand te zetten. Wacht 25 minuten tot de BBQ heet is en u kunt beginnen!
Barbecue schoonmaken
- Smeer het rooster voor gebruik in met olie om aangekoekte etensresten zo veel mogelijk te voorkomen (doe dit ook regelmatig tijdens het barbecueën).
- Schoonmaken gaat het makkelijkst als de barbecue nog warm is.
- Wrijf met een doorgesneden citroen over het rooster, zo wordt het makkelijker het rooster schoon te krijgen.
- Gebruik een warm/ heet sopje met afwasmiddel om het vet en etensresten te verwijderen.
- De deksel kan ook vettig worden, dit is met een ontvettende schoonmaakspray goed te verwijderen.
- Bij elektrische barbecues of gasbarbecues zitten vaak grillroosters en bakplaten die je na gebruik meteen schoon kunt branden. Zet de BBQ op de hoogste stand en doe de deksel dicht. Na tien minuten kun je de resten met een borstel wegvegen (gebruik geen staalborstel! Die kan de roosters beschadigen).
- Sommige barbecues hebben onderdelen die in de vaatwasser kunnen!
Klaar voor de barbecue!
Met deze handige tips bent u helemaal klaar voor het barbecue seizoen! Voor alle benodigdheden kunt u in ons tuincentrum in Dendermonde terecht! U kunt uw vragen aan onze medewerkers stellen, zij adviseren u graag.