Beschermvlies voor onder folie
Bescherm uw vijverfolie met een extra beschermvlies. Dit zorgt voor een optimale en duurzame bescherming van uw vijverfolie tegen wrijving, perforatie door stenen.
Vijver aanleggen? Tuincenter Vincent geeft advies!
Een goed werkende vijver aanleggen is geen makkelijke klus. Ons personeel geeft u graag deskundig advies in elk waterproject: van koivijver tot zwemvijver, van terrasvijver tot rietveldzuivering! Kom langs in ons tuincentrum in Dendermonde, gelegen tussen Aalst, Sint-Niklaas en Gent, en wij helpen u verder.
Handige tips voor het aanleggen van een vijver
Tuincenter Vincent biedt graag hulp aan iedereen met een vijverwens. Daarom staan hieronder een paar handige tips voor als u zelf van plan bent uw tuin op te fleuren met een vijver, zodat de aanleg u geheid voor de wind gaat. Dit is wat onze vijverexperts u willen meegeven:
“Kies alvorens een vijver aan te leggen eerst de juiste plek in de tuin uit, namelijk één die deels in de zon ligt. Daarnaast kunt u de vijver het beste uit de buurt van bomen en struiken plaatsen. In de herfst zullen losse bladeren anders in de vijver belanden en daarmee de waterkwaliteit verslechteren. Bovendien kunnen folievijvers beschadigd raken door de grote wortels. Leg een vijver altijd aan in het voorjaar, zodat uw vijver geen last krijgt van massale algontwikkeling en eventuele vijverplanten zich goed kunnen vestigen.”
“Vijvers zijn idealiter tussen de 60 en de 100 cm diep. Maak altijd verschillende lagen in een vijver, zodat er ruimte is voor allerlei soorten planten en dieren. Een voorgevormde vijver kan na het graven zo de grond in, terwijl vijverfolie eerst goed afgemeten moet worden. Ook is het raadzaam de bodem te bedekken met zand, zodat grondwater en scherpe stenen de vijver niet van onderaf kunnen beschadigen. Bedek de folie aan de randen met zware stenen, zodat deze netjes blijft liggen.”
Bekijk ook eens ons stappenplan om een vijver aan te leggen.
Het gebruik van een vijvervlies
Het aanleggen van een vijver in de tuin is zeker makkelijker gezegd dan gedaan. Dit geldt zeker voor een vijver gemaakt van folie. Hiervoor moet u eerst een diep gat graven, de folie afmeten en deze daarna netjes over het gat verspreiden. Het grote nadeel van vijverfolie is dat het materiaal gevoelig is voor invloeden van buitenaf. Grondwater, scherpe stenen en plantenwortels kunnen vijverfolie beschadigen en zo de vijver lekprikken. Om dit te voorkomen kunt u gebruik maken van een beschermvlies, verkrijgbaar op de website van Tuincenter Vincent. Dit vlies wordt in de vijverkuil geplaatst alvorens deze te bedekken met de folie. Dit zorgt voor een extra beschermlaag, zodat de vijverfolie gegarandeerd heel en proper blijft.
Vijvers bij Tuincentrum Vincent
Bij Tuincenter Vincent vindt u alles wat u nodig heeft voor het aanleggen van de perfecte vijver. Bovendien helpen onze experts u graag verder en voorzien ze u graag van advies. Welke planten zijn voor uw vijver geschikt? Welke vissen kunt u het beste aanschaffen? Op deze en andere vragen bieden wij u graag een antwoord. Contact opnemen kan altijd, via info@tuincenter-vincent.be.
Heeft u veel vragen en wilt u zeker zijn dat ons vijverpersoneel beschikbaar is? Geef dan eerst een belletje 052/21.14.04 of mail ons op info@tuincenter-vincent.be en maak een afspraak.