Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

De zomer in augustus

De zomer in augustus

We zien vlinders, bijen en hommels rondvliegen van bloem naar struik. Nu uw tuin zo in volle bloei staat, kunt u ook goed zien waar u nog iets zou willen planten. Een sierlijke boom, een compacte struik, een combinatie van vasteplanten?

Nog meer vlinders?
Ga eens langs bij uw tuincentrum voor inspiratie en advies. Het fijne is dat de meeste tuinplanten tegenwoordig in potten worden gekweekt, waardoor u het hele jaar door kunt planten.
Valt u voor een mooie bloeiende vlinderstruik? U kunt hem nu nog planten en uw tuin weer een beetje mooier maken. En u bent verzekerd van nog meer vlinders in uw tuin.

Wie wat bewaart…
Vindt u het leuk om zelf planten op te kweken vanuit zaad? Dan is dit het goede moment om zaden te verzamelen, eventueel samen met de kinderen. Heel veel planten dragen nu namelijk rijpe zaden, zoals de klokjesbloem, de toorts, de sleutelbloem en de steenanjer.
Laat de zaden drogen en bewaar ze – bij voorkeur in zuurvrije papieren zakjes – op een droge koele plek. Dan kunt u volgend voorjaar samen de tuin in om ze te planten. Leerzaam en leuk!

Nog een keer bloeien
De bloemen van sommige planten zijn nu al uitgebloeid. Als u deze uitgebloeide bloemen regelmatig verwijdert, zult u zien dat de planten veel beter bloeien. Soms is zelfs een tweede bloei of nabloei mogelijk. Dan kunt u dus nog langer genieten van geur en kleur in uw tuin.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Zaaien, maar niet maaien in mei

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...
Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
Top 10 hemelsblauwe bloemen

We wensen je een heel fijne Hemelvaartsdag met hopelijk een hemelsblauwe lucht, een stralend zonnetje én wat hemelsblauwe bloemen.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.