Vandaag zijn wij helaas gesloten

Zet eens een (Paas)boompje op

Zet eens een (Paas)boompje op

Met een paasboom haal je die unieke, vrolijke paassfeer en het daarbij horende lentegevoel in huis. Nog geen boompje opgezet? In ons tuincentrum vind je alles wat je nodig hebt.

Te beginnen met de paasboom zelf natuurlijk. Een ‘boom’ is een groot woord voor één of enkele takken, meestal van de krulwilg (Salix babylonica ‘Tortuosa’). Houd bij het kiezen van de takken rekening met de plek waar je de paasboom wil zetten. Takken die naar een kant buigen, zijn heel mooi maar moeten wel de ruimte krijgen om tot hun recht te komen. Zorg ervoor dat je ook al weet waarmee je de boom wil gaan versieren. Zijn dat geen ‘lichtgewichtjes’, kies dan een paastak met niet al te dunne vertakkingen.

Een mooi alternatief voor de krulwilg is de krulhazelaar. Hij ziet er wat knoestiger en robuuster uit, hij is iets sterker en vooral, zijn takken zijn nog meer gekruld.

Zoek een mooie, hoge vaas uit en leg er eventueel een flinke laag knikkers, grond of decoratieve keien in, zodat ze straks niet omvalt. In een niet transparante vaas kun je ook een blok vochtig steekschuim leggen. Dat vind je bij het bloemschikmateriaal in het tuincentrum. Zet de tak(ken) in de vaas. Klem ze tussen de keien of knikkers of prik ze in het steekschuim. Vul de vaas met water.

Nu komt het prettigste deel, het versieren. Daarvoor kun je kiezen uit een lange lijst van paasdecoraties. Heb je weinig tijd, ga dan voor kant-en-klaar: kleine paasfiguurtjes, kuikentjes, houten of kunststof eitjes met ophanglintje, knijpvogeltjes en -vlinders, kunstbloemen, veertjes al dan niet met een kleurtje… Gebruik wikkeldraad om decoraties die je niet kunt hangen, kuikentjes of kunstbloemen bijvoorbeeld, op de tak vast te maken. Gaat de knutselaar in jou liever zelf aan de slag, dan kun je eieren uitblazen en versieren, mini-vaasjes of uitgeblazen eieren vullen met kleine bloempjes, kettingen van kraaltjes rijgen, papieren bloemen maken…

Nog enkele tips voor de allermooiste paasboom:

  • Hang de boom niet té vol; als hij in water staat, krijgt hij er al snel blaadjes als natuurlijke decoratie bij!
  • Werk in tinten van een kleur – geel is de paaskleur bij uitstek – of in verschillende pasteltinten.
  • Heel trendy: omwikkel de paastak hier een daar met een beetje wol of breikatoen.

En dan nog dit: krulwilg krijgt in de vaas ook worteltjes. Je kunt ‘m na Pasen dan ook in de tuin uitplanten. Zo knip je volgend jaar van deze snelle groeier je eigen gekweekte paasboom!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Het voorjaar in zicht: maak een zaaiplan

Creëer een bloeiend toekomstplan voor je tuin in februari en maart. Het is misschien nog winter, maar de gedachten aan het komende voorjaar kunnen niet vroeg genoeg beginnen. Februari is de perfecte tijd om je tuinplannen te smeden en je klaar te maken voor een kleurrijke en weelderige tuin. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen met een succesvol zaaiplan!

<...

Lees meer...
Wintertips voor huis- en tuindieren

Wij geven graag een paar handige wintertips om jouw huis- en tuindieren het nieuwe jaar ook op een prettige, veilige en gezonde manier in te laten gaan. 

Lees meer...
Moestuinieren in de winter

Wij geven je tips en tricks voor moestuinieren in de winter.

Lees meer...
Neem winterstekken!

Het klinkt raar, maar het kan: stekken nemen in de winter!

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.